Lasteaiaõpetajad alustasid õppeaastat Jõulumäel

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu lasteaiaõpetajad alustasid õppeaastat Jõulumäel.
Pärnu lasteaiaõpetajad alustasid õppeaastat Jõulumäel. Foto: Erakogu

Nagu pärnakatel kombeks, alustasid lasteaiaõpetajad ka sellel suvel uut õppeaastat traditsioonilise suvepäevaga Jõulumäe tervisespordikeskuses. Õppepäev kandis motot „Muusaga mängeldes” ja oli toimumise järjekorralt juba kuueteistkümnes.

Taasnägemis-, tegemis- ja lustimisrõõmu kogeb sadakond lasteaiaõpetajat igal augustikuu viimasel teisipäeval, seekord 25. augustil.

Päeva juhatasid sisse Pärnu abilinnapea  Jane Mets, alushariduse peaspetsialist Marga Napp ja traditsiooniliselt tervitas meid Jõulumäe tervisespordikeskuse pealik Enn Tasalain. Pidulikule avamisele andis hoogu lustakas regilaul, milles sai ülevaate päevastest tegemistest ja toimetustest.

Juba jaanuaris, kui hakati Jõulumäe üritust organiseerima, telliti ilmataadilt kaunis ja vihmavaba suvepäev. Tellimus täideti 100% ja saime ka suve soojema päeva Pärnumaale, et 120 lasteaiaõpetajat saaksid nautida sisukat olemist.

Õppepäeva  korraldasid ühendused Muusika ja Kunst. Õppepäev avatud ja hommikukohv joodud, suunduti õpitubadesse. Nagu ka laulusalm ütles: ees ootamas on tegus päev, nii mõndagi siin täna näen, siin kaunid kunstid kutsuvad mind mürgeldama muusaga.

Päeva läbivateks teemadeks töötubades olid stiilselt uude õppeaastasse, erilise lapse loovuse arendamine, muusikaline etendus rütmi- ja muusikaliste mängude kaudu – ORFF, kunstitegevused õuesõppes, vintage-karbi valmistamine, värvusõpetus sõimeealiste lastega, looduslikest materjalidest väega pillide valmistamine.

Sportlikku tegevust pakkus Enn Tasalain oma meeskonnaga. Kavas oli võistelda vankriratta veeretamises, suusatamises ja kombineeritud võistlusel „Üks töine päev”.

Sportlikud mängud seljatatud, võis iga õpetaja valida endale meelepärase tegevuse.

Pinget pakkusid nüüd seltskonnatantsud, musitseerisid Pärnu haridusjuht Andrus Haugas ja Veiko Rea. Lõõgastuda võis viie rütmi tantsudes ja keha sai õige hingamise joogaga.

Päeva kokku võttes anti laulukaare all üle tänusõnad ja meened õppepäeva eestvedajatele.

Järgnesid piknik ja eeskava.

Õhtu üllatajateks ilmusid sihvakate Jõulumäe mändide vahelt TTÜ meeskoori Kvartett 64 noormehed imekaunite lauludega. Õhtu lõpetas lustakas näidend, mille olid loonud lasteaedade muusikaõpetajad.

Pikk, sisurohke ja meeldejääv õppepäev läks lennates. Meenutama jääb seda veel kauaks osavõtnud lasteaiaõpetajate maalitud lõuend, mis oli kingituseks linnavalitsusele.

Lõpetaks meie imelise päeva sündmuste meenutused regilaulu fraasiga: kui oma tass on täidetud ja vaimuküünlad läidetud, siis jagada saan teistega ja hakkan tööle rõõmuga!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles