John Janssoni mälestusregatt viib lasteküla lapsed taas merele

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sel aastal tehti korda John Janssoni 1986. aastast pärit jahtlaev Vanishing Point.
Sel aastal tehti korda John Janssoni 1986. aastast pärit jahtlaev Vanishing Point. Foto: Erakogu

Homme toimub Pärnu jahtklubis juba viies jahtklubi kadunud auliikme John Janssoni mälestusregatt. Regati korraldajad on Johni sõbrad MTÜ Vanishing Point Sõprade Seltsist ja Pärnu jahtklubi. Seekordki võtab iga regatil osalev purjekas merele kaasa Pärnu lasteküla kasvandikud.

Mälestusregati peakorraldaja Mihkel Kose sõnutsi on tore näha, et 2011. aastal algatatud regatist on saanud traditsioon. „Regati eesmärk on jätkata 2010. aastal meie hulgast lahkunud sõbra Johni tegevust, tänu kellele on kümned noored purjetamise leidnud, ja tuua uusi noori purjetamise juurde,“ rääkis Kosk.

Sel aastal tehti Port Arturi toetusel korda Johni vana, 1986. aastast pärit jahtlaev Vanishing Point. „Osalesime selle ülekaalukalt vanima jahiga edukalt nii Pärnus Euroopa meistrivõistlustel kui Ruhnu regatil. Vanishing Pointiga on kõigil Johni sõpradel omad mälestused ja loodetavasti on see vana purjekas viimaste aastate jooksul lasteküla lastelegi vahvaid mälestusi loonud,“ avaldas Kosk.

Pärnu lasteküla asejuhataja Kersti Kaarma jutu järgi on regatt muutunud lastele juba oodatud koolialguse tähistamise sündmuseks. „Mõni noor on osalenud kõikidel regattidel ja lapsed küsisid juba kuu aega tagasi, et kas sel aastal purjetama minnakse. Eelkõige on näha, et neile meeldib võistlusmoment. Kõige uhkemad on alati need lapsed, kes võitjate jahil finišeerivad,“ rääkis Kaarma. "Kindlasti on noortele olulised ka merel saadud teadmised meeskonnatöö toimimise kohta. Lapsed saavad aru, et nagu merel peab meeskond üksteist kuulama ja usaldama, nii on pere toimimisekski vaja igaühe panust,“ lisas ta.

Viies John Janssoni mälestusregatt algab Pärnu jahtklubis laupäeval kell 14, kui stardivad ORC-klassi jahtlaevad. LYS-grupi jahtide start on viis minutit pärast seda. Pärast regatti toimub autasustamine ja pakutakse suupisteid. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles