Urmas Hännile: Lapsikud taratrikid

Urmas Hännile
, pärnakas
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Urmas Hännile.
Urmas Hännile. Foto: Urmas Luik

Amet ei küsi leiba, aga ametiga saab leiba teenida. Eriti ehitajakutsega, mis on väga vastutusrikas, sest ehitaja tööst sõltub rajatise kvaliteet ja vastupidavus. See amet on nõutud ja vaheldusrikas: üks objekt valmis, siirdutakse kohe järgmisele ehitustandrile.

Peljata, et selline rändamine võib ühel päeval otsa saada, pole tänapäeval vähimatki põhjust. Seda vaatamata elamuehituse vähikäigule Soome lahe lõuna- ja põhjakaldal. Nii siinsed kui kaugemad ja kõrgemad targad valitsejad on avastanud valdkonna, kus ehitajatel annab mütata, et vähe pole. Pean siin silmas kõikjal puhkenud taraehitamise vaimustust.

Nimetet õhinast võib aru saada, sest ehkki juba enne Kristuse sündi rajama hakatud Hiina müüri on aeg hulga lühemaks lagundanud, on tehtu igaveseks põlistanud idee algataja keiser Shi Huangdi nime. Vana-Rooma keisrite Hadrianuse ja Antoninuse nimega seostuvad praeguse Ühendkuningriigi territooriumile püstitatud vallid. Kuigi, andkem tõele au, ükski neist vaenlase eest kaitsma pidanud rajatisest ei täitnud talle pandud lootusi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles