Lapse kõne arendamine algab sünni järel

, Pärnu Mai lasteaia logopeed
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hea kõne ja jutustamisoskusega laps saab eakaaslastega paremini suhelda, suudab ennast teistele arusaadavaks teha ja saab koolis hästi hakkama, nendib Pärnu Mai lasteaia logopeed Virve Lank.
Hea kõne ja jutustamisoskusega laps saab eakaaslastega paremini suhelda, suudab ennast teistele arusaadavaks teha ja saab koolis hästi hakkama, nendib Pärnu Mai lasteaia logopeed Virve Lank. Foto: Urmas Luik

Tänapäeva kiire elutempo tõttu jääb lapsevanematel sageli vähe aega oma lapsega rääkida, temaga mängida, lugusid jutustada, last ära kuulata.

Seda püütakse asendada tehnilise lapsehoidja – arvuti või teleriga. Lastele meeldivad värvilised liikuvad tegelased arvutimängudest ja multifilmidest, nad on väga taibukad leidma ON/OFF-nuppu, et nutiseadmeid/tahvelarvuteid sisse lülitada. Elektroonsed mängud aga ei arenda lapse kõnet ega jutustamisoskust, ei kujunda õigeid väärtushinnanguid.

Sellisele mõttele on viinud mind iga-aastased laste kõne- ja vaimsete võimete uuringud lasteaias.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles