Koolitunnis võiks mängida suupilli

Silja Joon
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suupilliõpiku autor Ilmar Tõnisson tutvustas muusikaõpetajatele suupilli õpetamise metoodikat, raamatu üllitamise eesmärk oli äratada suuremat huvi suupillimängu vastu ja tõsta suupilli prestiiži.
Suupilliõpiku autor Ilmar Tõnisson tutvustas muusikaõpetajatele suupilli õpetamise metoodikat, raamatu üllitamise eesmärk oli äratada suuremat huvi suupillimängu vastu ja tõsta suupilli prestiiži. Foto: Ants Liigus

Sel nädalal kohtusid Pärnu kunstide majas linna muusikaõpetajate ainesektsiooni liikmed ja maakonna muusikaõpetajad vastilmunud “Suupilliõpiku” autori maestro Ilmar Tõnissoniga.

Kohtumise korraldas Pärnu linna muusikaõpetajate aineühendus eesmärgiga mitmekesistada muusikatundides pakutavat. “Olen seda meelt, et üldhariduskoolide muusikatundides võiks õpetada ka suupilli,” selgitas Tõnisson.

Suupillimängu propageerijana nimetas Tõnisson instrumendi voorusteks selle jõukohase ostuhinna – suupillide hinnad algavad viiest eurost. Suupilli mõõtmed on väiksed ja see mahub kenasti koolikotti, samuti pole vaja muret tunda häälestamise pärast. Tänu suupillile on nooti lihtsam tundma õppida – noodid võib selgeks saada poole aastaga. Suupilli mängimine on tervisele kasulik, sest see aitab korrastada hingamistehnikat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles