Raimu Pruul: Vahepeal arvas üks minister, et koolijuhtidel pole üldse vaja ministeeriumi uksest sisse astuda

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raimu Pruul.
Raimu Pruul. Foto: Urmas Luik

Häädemeeste valla aukodanikul ja Pärnumaa koolijuhtide ühenduse juhatuse esimehel Raimu Pruulil algab 26. õppeaasta kohaliku keskkooli direktorina. Kui ta alustas, oli koolis üle 300 õpilase, nüüd on kolmandiku võrra vähem. Aabitsasaajate aukohal on teadmistepäeval 18 poissi-tüdrukut.

Raimu Pruul on mitmenda põlvkonna hiidlane, kes alustas füüsikaõpetajana Tartumaal ja keda tema enda sõnade kohaselt kutsus meri, mitte Emajõgi. Pärnumaale oli noorele meesõpetajale pakkumisi kaks, kas Kihnu või Häädemeeste. Ta valis koos Muhust pärit õpetajast abikaasaga Liivi lahe äärse, sest mõlemal oli mereigatsus. Nüüd ütleb Pruul, et ühe koha peal veerand sajandit juhina püsida on omaette teadus.

Direktori mõneruutmeetrise põrandapinnaga kabineti seinal on reas presidentide portreed ja nende vastas foto päikeseloojangust, tehtud lennukikabiinist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles