Galerii: Linnameeskond kaotas Tammekale tasavägise lahingu

Andris Tammela
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eesti jalgpalli meistrivõistluste 26. voorus andis Pärnu linnameeskond kodus Tartu Tammekale kõva lahingu, kuid pidi tunnistama siiski vastaste nappi paremust, mis tähendab, et suvepealinna meeskond on tabelis taas viimane.

Kui terve päeva sadas Pärnus vihma, siis õhtuks tuli päike välja ja Raeküla staadionil mängiti kohtumine mõnusas ilmas. Pärnu linnameeskonna peatreener Marko Lelov üllatas vastast ja publikut sellega, et jättis algkoosseisust välja oma suurima väravaküti Taavi Lauritsa ja tuntuima mängumehe Martin Vungi.

Kohtumine algas mõlemalt poolt vastase kaitseliini proovimisega.

Esimesena said end käima tartlased. 10. minutil lõi Tartu mängija Kevin Rääbis keskelt karistusala joonelt peale, kuid värava keskele läinud palli püüdis linnameeskonna väravavaht Kristjan Tamme muretult.

Märksa tõsisem olukord järgnes aga kolm minutit hiljem, kui karistusala paremast nurgast pääses vabalt löögile Andre Paju ja siis pidi Tamme juba löögi tõrjumiseks oma oskusi näitama.

Veel minut hiljem pääses 20meetrilt löögile Tammeka mängija Kristjan Tiirik, kuid taas oli Tamme oma ülesannete kõrgusel.

Pärast seda aga said hoogu ka pärnakad ja järgmised kolm minutit oli tänu suvepealinlaste teravatele rünnakutele kohtumise avavärav tõsiselt õhus.

Esmalt triblas linnameeskonna ründaja Kristjan Saarts 22. minutil mööda kahest Tammeka mängijast, tsenderdas keskele, kuid teine ründaja, Henri Hanson ei ulatunud pallini.

Järgmisel rünnakul tegid pärnakad vastase trahvikastis, mis tahtsid. Lõpuks sooritas käärlöögi Robert Kirss, kuid pall veeres väravast mööda.

Kahjuks oli Tammeka see, kes tasavägisel avapoolajal esimesena skooris.

38. minutil lõi Tiirik pea paarikümnelt meetrilt karistuslöögi üle kaitsemüüri Tammele nii ebameeldivalt, et Pärnu väravavaht pillas palli enda ette. Esimesena oli jaol Rääbis, kes viis külalised juhtima.

Kuigi pärnakad üritasid poolaja lõpus seisu viigistada, tulemusega 0:1 esimene poolaeg lõppes. 

Teisel poolajal vahetas Lelov sisse Vungi ja Pärnu meeskond muutus silmaga nähtavalt agressiivsemaks.

53. minutil eksisid Tartu kaitsjad, pall jõudis karistusala joonel Toomas Pendini, kuid Tartu väravavahi Karli Küti hea tõrje päästis külalised.  

58. minutil tuli sisse siiani meistriliigas 11 väravat löönud Taavi Laurits.

61. minutil teenis linnameeskond nurgalöögi, mille järgselt jõudis pall Pärnu kaitsja Joosep Sarapuuni, kes virutas palli oma 25 meetrilt Tammeka värava põiklatti.

Vahepeal nägi publik üsna sumbuurset ja väravavõimalustevaest mängu, kuni 82. minutil pääses löögile Laurits, kes lõi mööda. Kaks minutit hiljem virutas Vunk omakorda kõrgelt üle värava.

Pärnakate üks parimaid võimalusi tekkis 87. minutil, kui Laurits pääses vasakul mitmest mängijast mööda ja lõi karistusala nurgast peale tagumise nurga suunas. Kahjuks sai Kütt taas näpud vahele.

Kohtumise lõpus oli mõlemal pool mõningaid teravaid olukordi, kuid 0:1 kohtumine lõppeski.

Kaotuse tõttu langes Pärnu linnameeskond tabelis taas kümnendaks. Pärnu on kogunud 16 punkti, eespool olevad Viljandi linnameeskond ja Tartu Tammeka võrdselt 18 punkti.

Liiga liider on täna Paide linnameeskonnast 4:2 jagu saanud Tallinna FC Levadia 62 punktiga.

Koondisemängude tõttu tuleb meistriliigas nüüd paus ja järgmise kohtumise peavad pärnakad taas Raeküla staadionil 11. septembril, kui kohtutakse meistritiitli eest võitleva Nõmme Kaljuga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles