John Janssoni mälestusregati võitis jahtlaev Sugar 2

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
John Janssoni mälestusregati võitis jahtlaev Sugar 2.
John Janssoni mälestusregati võitis jahtlaev Sugar 2. Foto: Malle Kosk

Laupäeval toimus Pärnu jahtklubis viies John Janssoni mälestusregatt. Heitlike tuultega peetud regati võitis 2013. aasta Euroopa meister Sugar 2, teise koha sai jahtlaev Merepärl ja kolmanda Vanishing Point. Kõik osalevad jahid võtsid traditsiooniliselt merele kaasa Pärnu lasteküla lapsed.

Regati korraldaja MTÜ Vanishing Point Sõprade Seltsi esindaja Mihkel Kosk rääkis, et lapsed said sel aastal meeldejääva kogemuse osaliseks. „Laupäevane purjetamisilm oli väga mitmekesine. Start algas Pärnu jõelt üsna tugeva tuulega, seega olid jahid tugevalt kreenis ja lapsed õppisid, kuidas käib õige kallutamine. Merele jõudes kogeti suuri laineid ning üle käis vihma- ja rajupilv, mistõttu väiksema LYS-klassi jahid võistluse katkestasid ja üks purjetaja sai end merre kasta. Regatt lõppes päikesepaistes ja vaibunud lainetusega ning kõik lapsed jäid seiklusega rahule,“ kirjeldas Kosk.

Kuna LYS-klassi purjekad võistluse katkestasid, anti auhinnad välja vaid ORC-klassis. 

Regati ja rändkarika võitis Sugar 2, roolis Kaarel Kruusmägi ning meeskonnas Jaan Akermann, Ott Kikkas, Tiit Saulep, Kristofer Ennok, Kaspar Kõiv, Agens Ilus, Hants Kõiv ja lapsed Tarmo Siiman, Anton Treškov ja Priit Tuula. 

Teise koha sai Merepärl, roolis Alari Akermann ning meeskonnas Siim Erik Akermann, Janek Akermann, Arles Artma, Rando Vainik ning lapsed Gert Gentalen, Viktoria Kraft. 

Kolmas koht läks jahile Vanishing Point, mille roolis oli Meelis Kosk ning meeskonnas Niklas Jansson, Tanel Lindmaa, William Jamnes, Siiri Kiri, Joosep Puusild, Marko Piirlaid, Henri Sool, Kerstin Raja ja lastest Reinis Paatsi ja Martin Liiva.

Pärast regatti kostitati osalejaid sauna, supi, kringli, kohukeste ja muu hea-paremaga. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles