Jõel madratsiga ujunud poisid tekitasid ärevust

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu jõel madratsiga ujunud poisid tekitasid möödujais ärevust ja neile kutsuti appi päästjad.
Pärnu jõel madratsiga ujunud poisid tekitasid möödujais ärevust ja neile kutsuti appi päästjad. Foto: Lääne päästekeskus

Täna pärastlõunal sai häirekeskus teate, et Pärnu kesklinnas kontserdimaja lähedal ulbib jõel kummimadratsiga kaks poissi.

Häirekeskus sai teate kell 14.22. Kui päästjad ja politseinikud jõe äärde saabusid, tulid madratsiga ujuma läinud noormehed ise kaldale.

Lääne päästekeskuse pressiesindaja Katariina Vaabeli sõnutsi on igasuguste ujuvvahenditega veekogule minek ohtlik ja mittesoovitatav, sest tuul ja veevool võivad neid edasi kanda ja ümber paisata, mistõttu võib inimene ehmatusest sattuda uppumisohtu.

„Märkamatult võib veekogul triivida nii kaugele, et ei jõuagi tagasi ujuda. Praeguseks võib juba mitmes veekogus olla veetemperatuur jahenenud, mis teeb vees hakkama saamise raskeks,“ märkis Vaabel. „Samuti on ilma päästevestita vette minek väga ohtlik, poistel polnud kahjuks ka neid seljas.“

Vaabel ütles, et seekord läks kõik hästi, kuid ujuma minek oleks võinud väga kurvalt lõppeda.

„Paneme lastevanematele südamele, et nad rõhutaksid lastele päästevesti vajalikkust ja selgitaksid ohtusid, mis kaasnevad vette minnes,“ lisas Vaabel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles