Sõudjad esimest latti ei ületanud

Enn Hallik
, sporditoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti paarisaeruline neljapaat Andrei Jämsä (vasakult), Allar Raja, Tõnu Endrekson ja Kaspar Taimsoo.
Eesti paarisaeruline neljapaat Andrei Jämsä (vasakult), Allar Raja, Tõnu Endrekson ja Kaspar Taimsoo. Foto: Fred Killing

Prantsusmaal Aiguebelette’is alanud sõudmise MM-regatil lõpetasid nii Eesti meeste nelja- kui kahepaat eelsõidu viiendana ning jätkavad pürgimist valiksõitudes.

Kaspar Taimsoo, Tõnu Endrekson, Allar Raja ja Andrei Jämsä läksid MMile kindla sooviga lõpetada vähemalt kaheksa parema seas ja teenida seega pilet Rio olümpiale.

Sama soov on aga ka ülejäänud 15 MMil sõitval neljasel ja eestlased esimesest sõelast läbi ei tulnud. Eelsõidust otse poolfinaali pääsemiseks oli vaja tulla kahe parema sekka, paraku piirduti pühapäeval eelviimase ehk viienda kohaga Austraalia, Poola, Ukraina ja Itaalia järel ning Venemaa ees. Võistluste taset näitab, et Austraalia on läbi aegade igas klassis tugev sõudemaa, Poolal oli alles hiljuti maailma valitsenud neljane, Ukraina oli mullune Euroopa ja maailmameister ning eestlaste seljataha jäänud Venemaa on tänavune EM-kuld.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles