Juhtkiri: Kool ja tulevik

Arvamustoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Postimees.
Pärnu Postimees. Foto: PP

Tüütuseni tsiteeritud tõdemus, et kõik on uus septembrikuus ei jää meelde mitte ainult lõppriimi tõttu, vaid sellepärast, et see vastab tõele. Mõnikord vähem, mõnikord rohkem, aga palju uut toob esimene koolipäev alati. Sel aastal Pärnus toob see tõesti päris palju uut.

Pärnu koolivõrgureformi start ei olnud kerge, emotsioonid olid laes, maeti mälestusi ja tulevikku vaadati umbusuga. Muudatuste tegemine haridusmaastikul ei ole kunagi kerge, olgu kõne all klassijuhataja või direktori vahetus, uue kooli loomine, vana sulgemine, olemasolevate liitmine või iluuisutamise kohustuslikuks muutmine kõigile õpilastele.

Kuigi palju räägitakse konsensusest ja kokkulepetest ning kõigi osapoolte rahuldamisest, ei ole seda kõike päriselus võimalik saavutada, sest ühel hetkel tuleb otsused langetada ja tööga alustada. Kas kõik muudatused, mis on Pärnu koolivõrgus tehtud, teevad hariduse andmise ja omandamise paremaks, ei ole võimalik veel öelda. Seemnest kasvatatud õunapuugi võib kasvada viltu või sirgelt, kanda palju või vähe õunu või sootuks kuivada. Muudatustega koolielus on samamoodi, viljad tulevad palju hiljem.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles