Pärnumaale on põhjust tulla

Annika Poldre
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nelja aasta eest esimesed alpakad ostnud Kaja Varmison õppis koos abikaasaga Inglismaal nende loomade pidamist.
Nelja aasta eest esimesed alpakad ostnud Kaja Varmison õppis koos abikaasaga Inglismaal nende loomade pidamist. Foto: Annika Poldre

Pärnu linnavalitsus ja sihtasutus Pärnumaa Turism korraldasid Eesti turismifirmade liitu kuuluvatele ettevõtetele tutvumisreisi Pärnumaale.

Kännu talu alpakafarmis olid rahumeelsed Peruust pärit loomad valmis poseerima pildistajatele ja lasid ennast turjalt paitada. Perenaine Kaja Varmison jutustas julgest ettevõtmisest, kuidas nad koos norralasest abikaasaga maale elukohta otsides Aresse pidama jäid, esialgu majutusteenust pakkuda kavatsesid ja seejärel hoopis alpakafarmi kasuks otsustasid.

Nelja aasta eest ostetud loomad peavad meie kliimas talvele hästi vastu ja annavad villa, mis on lambavillast seitse korda soojem ja pehmem. Tol ajal, kui nad alustasid, polnud Eestis ühtki alpakakasvatajat. Mullu loodud Eesti alpaka ühingu liikmetel on kokku veidi alla saja looma ja Ares asub Eesti suurim, 44pealine farm.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles