Jane Mets: Kui praegused seitsmeaastased 9. klassi jõuavad, tuleb gümnaasiumi taas rohkem õpilasi

Karin Klaus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Abilinnapea Jane Mets kinnitab, et haridusvõrgu muudatused on Pärnus läbi ja nüüd võivad õpilased-õpetajad rahulikult keskenduda õppimisele-õpetamisele.
Abilinnapea Jane Mets kinnitab, et haridusvõrgu muudatused on Pärnus läbi ja nüüd võivad õpilased-õpetajad rahulikult keskenduda õppimisele-õpetamisele. Foto: Urmas Luik

Tänavu sügisel võib Pärnus joone alla tõmmata koolivõrgu korrastamisele. Täna avatakse riigigümnaasiumina Koidula gümnaasium, endine Ülejõe gümnaasium on nüüd Ülejõe põhikool ja endine Vene gümnaasium sai Pärnu Tammsaare kooliks.

Ühisgümnaasium muutus klassikaliseks gümnaasiumiks ja kolis juba eelmisel sügisel oma endisesse majja, mis vahepeal oli koduks Hansagümnaasiumile. Ühisgümnaasiumist vabaks jäänud hoonesse loodi uus, Mai kool.

Niisiis on Pärnus haridusvõrgu reform lõppenud, põhi- ja gümnaasiumiharidus lahutatud ning linnas pole enam ühtegi nn täistsükli kooli, kus laps saaks käia esimesest kaheteistkümnenda klassini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles