Eesti vanim ajaleht sai esimese naispeatoimetaja

Pärnu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Postimehe peatoimetaja Merili Nikkolo.
Pärnu Postimehe peatoimetaja Merili Nikkolo. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Täna asus Eesti vanima ajalehe, 1857. aastast ilmuva Pärnu Postimehe peatoimetajana tööle Merili Nikkolo.

„Pean Pärnu Postimeest väga heaks ajaleheks. Siin töötavad suurte kogemustega inimesed, kellega saab head lehte teha,“ arvas Nikkolo uue ameti kohta, märkides, et Pärnu Postimees on küllalt terav ja pakub lugejale kergemaidki teemasid.

Suuri muudatusi Pärnu Postimehe töös teha ei ole peatoimetajal enda sõnutsi plaanis. „Nii toimetusele kui mulle kulub ära väike sisseelamisaeg. Kuna tulin Pärnusse Järvamaalt, pean tutvuma rohkem maakonnaga, kui Pärnu Postimehest lugenud olen,“ ütles vastne peatoimetaja.

Nikkolo lisas, et mõtteid, kuidas Eesti suurimat maakonnalehte veel paremaks teha, tal siiski jagub, kuid need ei realiseeru üleöö. „Kindlasti sünnib leht meeskonnatöös, koos toimetusega,“ lausus ta.

Ehkki Nikkolo on Pärnu Postimehe pika ajaloo jooksul esimene naispeatoimetaja, ühtlasi kõige noorem selles ametis, ta sellest suurt numbrit ei tee. „Ma ei tähtsusta seda üle. Need on pigem faktid ajaloo- või statistikahuvilistele. Eks aeg näita, “ arvas ta.

Enne Pärnu Postimehe etteotsa asumist oli Nikkolo kolm ja pool aastat maakonnalehe Järva Teataja peatoimetaja, enne seda töötas ta samas lehes reporterina.

31aastane Nikkolo on lõpetanud Tartu ülikoolis ajakirjanduse ja suhtekorralduse eriala ja kaitsnud cum laude magistrikraadi ärijuhtimise erialal sama ülikooli majandusteaduskonnas.

Pärnu Postimehe eelmine peatoimetaja Peeter Raidla keskendub septembrist üksnes lisalehele Maa Elu, mis tema peatoimetamisel hakkas Ühinenud Ajalehtede kontserni kuuluva viie maakonnalehe vahel ilmuma mullu oktoobris.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles