Kätlin Luhaäär: Turvalist kooliteed!

Kätlin Luhaäär
, piirkonnapolitseinik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kätlin Luhaäär.
Kätlin Luhaäär. Foto: PP

Pikk suvepuhkus on lõppenud ja algamas värviline sügis. Kool on alanud, lapsed puhkuselt tagasi ja linnatänavatel on jälle tihedam liiklus. Et kooli algus kulgeks edukalt ja turvaliselt, peavad juhid ja õpilased olema liikluses tähelepanelikud ning jälgima oma käitumist.

Panen vanematele südamele, et kooli minevale lapsele valitaks kõige ohutum koolitee. Teekond tuleb käia koos lapsega korduvalt läbi. Reguleerimata ülekäigurajal tee ületamine nõuab lapselt teadmisi ja oskust mõista, kas läheneva sõiduki juht on teda märganud ja valmis peatuma.

Seda kõike saab õppida ja harjutada koos lastega nende kooliteel. Soovitage lastel tiheda liiklusega tänavatel eelistada valgusfooridega reguleeritud ülekäiguradasid. Õpetage lapsi oma aega planeerima, et nad kiirustades ei paneks end ohtlikesse olukordadesse liikluses.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles