Endla teatri näitleja kandideerib Soome mängufilmiga Oscarile

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soome valis Oscari kandidaadiks Pärnus ja Haapsalus filmitud mängufilmi “Vehkleja”, milles mängib peaosa Pärnus Endla teatri näitleja Märt Avandi.
Soome valis Oscari kandidaadiks Pärnus ja Haapsalus filmitud mängufilmi “Vehkleja”, milles mängib peaosa Pärnus Endla teatri näitleja Märt Avandi. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Soome valis Oscari kandidaadiks Pärnus ja Haapsalus filmitud mängufilmi “Vehkleja”, milles peaosa mängib Pärnu Endla teatri näitleja Märt Avandi, kirjutab Yle. 

Eesti-Soome-Saksamaa koostöös valminud mängufilmis “Vehkleja” mängivad Märt Avandi, Ursula Ratasepp, Hendrik Toompere, Jaak Prints, Kirill Käro, Lembit Ulfsak, Joonas Koff, Liisa Koppel, Ann-Lisett Rebane, Egert Kadastu, Elbe Reiter, Maria Klenskaja, Andres Lepik, Leida Rammo ja Tõnu Oja.

Film räägib sellest, kuidas 1952. aastal tuleb Haapsallu kehalise kasvatuse õpetajaks introvertne meistersportlane Leningradist. Vaatamata koolidirektori vastuseisule hakkab ta lastele vehklemist õpetama. Konarlikust algusest hoolimata saab sõjajärgsel raskel ajal vehklemisest teraapia nii lastele kui treenerile. Lüüasaanud direktorile ei anna aga rahu, miks noormees tegelikult väikelinna tuli.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles