Pärnu tunnistab kehtetuks rongipeatuse arendamist segava planeeringu

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu raudteejaam.
Pärnu raudteejaam. Foto: Ants Liigus

Pärnu linnavalitsus soovib seoses rongipeatusele uue juurdepääsutee rajamise ja kavandatava Rail Balticu jaamaga tunnistada kehtetuks Papiniidu 2 ja Veteranide pargi detailplaneeringu, mille eesmärk oli elavdada piirkonda ja luua eeldused elamumessi korraldamiseks.

Pärnu linnavolikogu kestestas 2007. aastal Papiniidu 2 kinnistu ja Veteranide pargi detailplaneeringu suurusega umbes 19 hektarit. Planeering koostati eesmärgiga luua eeldused elamumessi korraldamiseks, nähti ette kinnistu hoonestada korter- ja ridamajade ja eramutega. Ülesanne oli elavdada jõeäärset ala, kavandades piirkonda püsielanikke ja avalikke funktsioone. Samuti plaaniti kinnistule ühiskondlikku keskust ajaveetmise võimaluste ja sadamakohaga, selgub Pärnu linnavalitsuse kirjast majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumile.

Seoses majanduslangusega jäi elamumessi kava ja eesmärk realiseerimata ning detailplaneeringut ei asutud terviklahendusena ellu viima.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles