Zontad lõid Kahe Silla klubiga käed

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: logo

Sel suvel sõlmisid Pärnu Zonta klubi ja Kahe Silla klubi järgnevaks kaheks aastaks koostöölepingu, mille põhjal aitab Kahe Silla klubi oma ürituste ja kodulehe kaudu kaasa Zonta klubi projektide elluviimisele.

Zonta International Eesti direktori Viivika Orula jutu järgi leppisid kaks klubi kokku lähisuhtevägivalla probleemi teadvustamises ja otsustasid koos toetada andekaid Pärnumaa lapsi ja noori.

Orula ütlust mööda on Zonta klubi liikmed väljas Jaansoni lastejooksude päeval 5. septembril, kus pakuvad väikestele jooksjatele turgutavat mahlajooki ja pirukaid. Korraldatakse heategevusloterii, kus ahvatleva auhinnalaua loomisesse on panustanud zontad ise, kuid ka ettevõtted ja eraisikud. Vanemad saavad uurida zontade tegevuse ja eesmärkide kohta ning teada saada klubiga liitumise võimalustest. „Uued liikmed on väga oodatud, sest probleeme, mida lahendada, on palju,“ ütles Orula. „Vägivalda kogenud laste nõustamislaagri kulude katmiseks võib teha kohapeal annetusi.“

Pühapäeval, 6. septembril osalevad zontad kahe silla tervisekõnnil ja on agiteerinud osalema teisi Eesti zontasid ning zontasid Soomest. Kahe silla jooks leiab kajastamist Zonta International Eesti uudislehes.

Pärnu Zonta klubi põhiline eesmärk on naiste olukorra parandamine kogu maailmas nii tervise, hariduse kui karjääri edendamise mõttes. Käesoleval biennaalil on erilise tähelepanu all lähisuhtevägivald. Just sel teemal osaleti Paide arvamusfestivalil oma paneeliga „Kelle asi on lähisuhtevägivald“. Samuti on lähisuhtevägivald kõne all koos Pärnumaa tervisenõukoguga korraldataval traditsioonilisel tervisekonverentsil novembris. Kindlasti jätkab Zonta stipendiumide väljaandmisega projekti „Andekas laps“ raames.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles