Spordisõbrad korraldavad Pärnus esimese kahe silla sõuderegati

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sõudepaat Pärnu jõel.
Sõudepaat Pärnu jõel. Foto: Ants Liigus

Sel pühapäeval toimub Pärnus juubelihõnguline kahe silla jooks, mis toob jõekallastele tuhandeid osalejaid: nii tippjooksjaid kui harrastajaid. Ent põnevat tegevust jagub laupäevalgi: esimest aastat korraldavad pärnakad kahe silla regati. 

See show' maiguga, Papiniidu sillast Kesklinna sillani sõidetav ligi neljakilomeetrine võistlus pakub pinget, ent samuti palju elevust, vahendas sõudjate ja sõudmistaustaga spordisõprade uudset ettevõtmist Vahur Mäe.

„Meie eesmärk on uue algatusega rääkida, et sõudmisel on ka lõbus ja show' pool. Teeme tavapärasest teistmoodi, sest kaheksapaatide võistkonnad loositakse, koosseisu kuuluvad nii mehed, naised, noored kui veteranid,“ andis võistluse üks korraldajaid Artur Maier Pärnu sõudeklubist uudsest formaadist ülevaate.

Korraldaja sõnade kohaselt on niisama tähtis asjaolu, et nii on võimalik spordiala edendada ja huvilisi jõekallastele paadikuuride juurde tuua.

„Spordisõbrad on oodatud Kesklinna silla juurde ise kõike kaema. Finišiala on otsekui peopesal ja väga hästi jälgitav. Esimesed kaheksapaadid peaksid pärale jõudma kella 12.15 paiku. Kirja on end pannud nii Tartu, Tallinna, Viljandi, Narva ja muidugi korraldajalinna sõudjad,“ rõõmustas ise tippsõudmisega tegelnud Maier.

Võistlust korraldavad Pärnu sõudeklubi ja Pärnu sõudekeskus Kalev. Pühapäevalgi on mõlemad klubid aktiivselt sporti kaasatud. Paljud lähevad kahe silla jooksule ja korralduse köögipoolele jääjad panustavad rajateeninduspunktide töösse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles