Pagulastele sobivaid elupindu pole kandikul ette tuua

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuigi pealinnast vaadates on maal vabu elamispindu küll, vajavad riigikorra vahetumise ajal pooleli jäänud korrusmajad kas lammutamist või väga suurt investeeringut.
Kuigi pealinnast vaadates on maal vabu elamispindu küll, vajavad riigikorra vahetumise ajal pooleli jäänud korrusmajad kas lammutamist või väga suurt investeeringut. Foto: Ants Liigus

Mägede taga pole aeg, kui Eesti võtab vastu esimesed Vahemere kriisi pagulased, kes paigutatakse elama eri kohtadesse ja kelle majutamise vastutus veeretatakse kohalike omavalitsuste õlule.

Tulevaks kolmapäevaks ootab sotsiaalministeerium vastuseid omavalitsuste juhtidelt oma kirjale pagulaste vastuvõtmise kohta. Esimese ülesandena nimetatakse selles pagulastele sobivate eluruumide leidmist.

Sotsiaalkaitseminister Margus Tsahkna allkirjastatud läkituses nenditakse, et pagulastele sobivaid eluruume saab leida kohaliku omavalitsuse, eri koostööpartnerite või riigi omandis elamispindade ja üürituru võimalusi kasutades. Adressaadid peavad vastu tulema soovile anda esmast tagasisidet pagulaste vastuvõtuks valmisoleku ja vabade eluruumide olemasolu kohta 9. septembriks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles