Ühisalgatus "Sündisin Pärnus" tervitab uusi ilmakodanikke

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alates septembrist kingitakse igale siinses haiglas sündivale lapsele tekist ja padjast koosnev komplekt.
Alates septembrist kingitakse igale siinses haiglas sündivale lapsele tekist ja padjast koosnev komplekt. Foto: Ants Liigus

Pärnu haigla alustab koostöös Pärnu linna ja AS Wendrega heategevusprojekti „Sündisin Pärnus“. Alates septembrist kingitakse igale siinses haiglas sündivale lapsele tekist ja padjast koosnev komplekt. 

Ühisprojekti eesmärk on tervitada Pärnu haiglas sündinud uusi ilmakodanikke ja tunnustada ja õnnitleda vastseid vanemaid, vahendas haigla pressiesindaja Eda Amur.

7. septembril annavad Pärnu haigla naiste- ja lastekliinikus üle esimese kingituse haigla juhatuse esimees Urmas Sule, Pärnu linnapea Romek Kosenkranius ja AS Wendre tegevjuht Vahur Roosaar.

„Tugeva ühiskonna aluseks on teineteisest hoolimine. Oma hoolivust tuleb aga väljendada tegudega. Meie tillukeses Eestis on iga inimene kõige kallim vara, seda nii oma perele kui meile kõigile. Just seda tahame kõik koos projektiga „Sündisin Pärnus“ kinnitada," lausus Urmas Sule.

„Pärnu haiglal on hea meel, et nüüd on võimalus Peter Hundi alustatud projektiga Pärnus edasi minna ja sel moel avaldada oma tunnustust noortele peredele,“ lisas Sule.

2012. aastal alustas AS Wendre heategevusprojektiga, mis kestis kolm aastat ja mille jooksul kingiti Eesti haiglates sündinud uutele ilmakodanikele veidi üle 42 000 teki ja padja komplekti.

„Minu meelest oli Wendre algatus 2012. aastal - kinkida igale vastsündinule padi ja tekk - väga südamlik ja sümboolne akt. Kahju, et see projekt lõppes. Nüüd on mul siiralt hea meel, et Pärnu haiglaga koostöös taaselustame sel sügisel selle projekti,“ sõnas  Romek Kosenkranius. „Linn kannab poole projekti kuludest, mis tagab sügisest igale Pärnu linnas sündinud lapsele Wendre teki ja padja, ülejäänud kulud kannab Pärnu haigla."

Aastas sünnib Pärnu haiglas keskmiselt pisut üle 800 lapse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles