Linnavalitsus ootab ettepanekuid restaureerimistööde tunnustamiseks

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu linnavalitsus.
Pärnu linnavalitsus. Foto: Ants Liigus

Septembri lõpuni saab teha Pärnu linnavalitsusele ettepanekuid viimastel aastatel Pärnu linnas tehtud eeskujulike restaureerimistööde tunnustamiseks.

Konkursi "Pärnu linna restaureerimispreemia 2015" eesmärk on Pärnu ajalooliselt väärtusliku linnakeskkonna säilitamine ja väärtusliku arhitektuuripärandi omanike tunnustamine aastatel 2013-2015 tehtud eeskujuliku restaureerimistöö eest, teatas linnavalitsuse pressiesindaja.

"Pärnut iseloomustab rikkalikult mitmekesine ajalooline arhitektuurimaastik. See on linna eripära, mida tasub hoida. Meil on hea meel, et inimesed aitavad kaasa ajalooliste hoonete arhitektuurse väärtuse ja omapära säilimisele, ja soovime neid selle eest tunnustada,“ sõnas Pärnu linnavalitsuse muinsuskaitse peaspetsialist Liina Hansen.

Restaureerimine tähendab originaaldetailide säilitamist ja selle algse ehk ehitusaegse seisundi taastamist. Puuduvad või kahjustatud osad valmistatakse säilinud detailide täpse koopiana, järgides algupärase detaili proportsioone, profiili ja kasutades samu materjale. Oluline on hoonete restaureerimisel kasutada traditsioonilisi töövõtteid, et vähendada vana ehitise pinnakäsitluse muutumist meie kaasaegse hoone välisilme sarnaseks.

Linnavalitsus paneb kõige kvaliteetsemalt, traditsioonilisi ehitustavasid ja materjale järgivate ja terviklikumalt restaureeritud ehitiste või nende osade omanikele välja 4500eurose peapreemia, ühe 2500eurose preemia ja kaks preemiat väärtusega 1500 eurot.

Konkursil võivad osaleda kõik Eesti Vabariigi juriidilised ja füüsilised isikud. Konkursil osalemiseks tuleb esitada kirjalikult vabas vormis avaldus Pärnu linnavalitsusele. Avalduse esitamise lõpptähtaeg on 30. september. Avaldusele tuleb lisada foto või fotod tehtud restaureerimistööd iseloomustavatest vaadetest.

Konkursile esitatud restaureerimistöid hindab komisjon oktoobris.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles