Suurejõe küla saab endale uhke külakiige

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Külakiik. Pilt on illustratiivne.
Külakiik. Pilt on illustratiivne. Foto: Laura Oks / Postimees

Pärnumaal asuva Suurejõe küla rahvas saab tänu heategevuskampaaniale endale külakiige, mis veel sel sügisel pannakse püsti kohaliku rahvamaja õuele.

Suurejõe rahvamaja juhataja Heldi Raude sõnade kohaselt ei ole kohalikele lastele rahanappuse tõttu juba aastaid ehitatud midagi sellist, mida ühiselt kasutada. Just selliste projektide toetamiseks korraldas E-Piim juulis heategevuskampaania, millega kuu aja jooksul koguti laste ajaveetmisvõimaluste parandamiseks ligi 30 000 eurot. 

“See, et meie projekt toetust leidis, on kogu meie külale üks äraütlemata tore uudis,” rõõmustas Raude. Ta lisas, et külakiigest saab kindlasti tõmbenumber nii suurtele kui väikestele.

“Ühtlasi on külakiik hea teraapiavahend, mis närvilistele või halvas tujus lastele rõõmsat vaheldust pakub,” rõhutas Raude uuest kiigest saadava kasu mitmekülgsust ja lisas, et Suurejõe rahvamajas tegutseb selts, kuhu kuulub ligikaudu 30 erivajadustega last.

E-Piima juhatuse esimehe Jaanus Muraka jutu järgi on kiigeplatsidel Eesti kultuuriloos juba ajalooliselt oluline koht. “Meile tundus see väärt idee, sest kampaania üks eesmärke oligi see, et lapsed moodsate nutiseadmete kasutamise kõrval vanu traditsioone ei unustaks ja rohkem ühiselt õues aega veedaks,” rääkis ta.

Suurim kohalikke põllumehi ühendav meierei E-Piim annetas juulis igalt juustu- ja võipakilt kümme senti Eesti laste ajaveetmisvõimaluste parandamiseks loodud fondi. Kuu ajaga koguti umbes 30 000 eurot ja avalikul konkursil laekus üle 50 lastele mõeldud projekti toetusavalduse kogu Eestist. 

Algatused, mida fond toetab, valib välja ettevõtmise žürii, kuhu kuuluvad patroon Hanna-Liina Võsa, MTÜ Koos Laste Heaks juht Toomas Palu ja E-Piima juhatuse esimees Jaanus Murakas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles