Juhtkiri: Terve keha ja terve vaim

Arvamustoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Postimees.
Pärnu Postimees. Foto: PP

Käesoleval nädalavahetusel saavad mõnevõrra pidulikumal moel kokku kaks tähtpäeva, mis Pärnut väga hästi iseloomustavad ja moodustavad ideaalse paari, illustreerimaks vana head sententsi “mens sana in corpore sano” ehk maakeeli “terves kehas terve vaim”. Eilsest tänaseni tähistab oma 25. aastapäeva taasiseseisvunud Eesti esimene erakool, jätkuvalt kõrgel tasemel haridust pakkuv Pärnu Sütevaka humanitaargümnaasium ja tänasest homseni toimub 15. korda Jüri Jaansoni kahe silla jooks.

Sütevaka humanitaargümfnaasium, mis eile kooliõpilastele ja kõigile teistele huvilistele teaduskonverentsi korraldas ja täna vilistlased Pärnusse kokku toob, on elanud üle nii keerulisi kui stabiilseid aegu. Erakoolina on Eesti haridusmaastikul tegutseda ühest küljest lihtsam, teisest keerulisem, sest iseseisvust on küll rohkem, kuid tõmbetuuled, mis riigi- või munitsipaalkoole ei ähvarda, võivad erakoolid uppi puhuda.

Mis puudutab erakoolide rahastamist, siis Pärnu abilinnapea Jane Metsa kinnitusel jätkab linn nende finantseerimist ka siis, kui riik leiab, et see tema ülesanne ei ole. Usutavasti jagub Pärnu linnavolikogul head tahet ja vajadusel saavad Pärnu erakoolide rahastamise alused fikseeritud. Ennast tõestama ei pea Sütevaka humanitaargümnaasium enam ammu, olles 25 aasta jooksul kujunenud Pärnu linna oluliseks ja vajalikuks osaks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles