Väike maalapp annab hea saagi

Annika Poldre
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kui sibulapatse hakkas nappima, asus Elle Raudsepp juurde punuma.
Kui sibulapatse hakkas nappima, asus Elle Raudsepp juurde punuma. Foto: Urmas Luik

Raudsepa talus Jõgevamaal Torma vallas Litsemaa külas kasvatatakse sibulat ja küüslauku. Peremees Aivart Kivioja sõnul on ta koos abikaasa Ellega pea kuus aastat sedaviisi suved sisustanud.

Kuigi maad on neil viis hektarit, kasvavad sibul ja küüslauk vaid 0,7 hektari suurusel lapil.

“Väikselt maalapilt saab hea saagi, kui maad ökonoomselt kasutada” sõnas peremees ja selgitas paberit ja pliiatsit appi võttes, kuidas kasvatamine käib. Sibulapeenrasse panevad nad kevadel neli rida tippsibulaid maha. Peenrad on nii laiad, et kõplaga ulatub harima. “Lihtne on harida ja saab maad kokku hoida,” sõnas mees. “Ülesvõtmine on ka ökonoomne,” lisas naine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles