Kanuumatk õpetas koostööd tegema

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnumaa lastekaitse ühing viis lapsed suvel matkama, meeldejäävaim neist oli kanuumatk.
Pärnumaa lastekaitse ühing viis lapsed suvel matkama, meeldejäävaim neist oli kanuumatk. Foto: Erakogu

Suvel kanuumatka eksootikat kogenud ja rabas matkanud lapsed ootavad uusi elamusi, pealegi on selle tarbeks nüüd suisa kaks kanuud.

Pärnumaa lastekaitse ühing korraldas suve jooksul lastele kuus matka. Suvistes tegevustes, mis said võimalikuks tänu Pärnu linnavalitsuse sotsiaalprojektile „Elamuspedagoogika Soomaal“ ja lastekaitse liidu projektile „Kasvame koos“, osales kokku 83 Pärnumaa last ja kümme täiskasvanut.

Kõik need ettevõtmised teenisid Pärnumaa lastekaitse ühingu juhataja Priidu Leoki ütlust mööda koostööoskuse arendamise eesmärki. „Enamik osalejatest sõitis laagris kanuuga esimest korda, ka rabamatkal polnud lapsed käinud,“ rääkis ta kõige meeldejäävamatest tegevustest. Leoki selgituse kohaselt pidi ühes kanuus olev meeskond tegema head koostööd, et kanuu jõel soovitud suunas liiguks.

MTÜ Pärnumaa Lastekaitse Ühing sai kohaliku omaalgatuse programmist 2000 eurot toetust projektile „Kanuud elamuspedagoogika läbiviimiseks“ ja selle eest osteti kaks kanuud. Nüüd on võimalus sellele sihtrühmale veelgi vaheldusrikkamat ja põnevamat tegevust pakkuda.

Matku aitasid korraldada Pärnu linnavalitsus, maavalitsus, Pärnumaa laste ja noorte vaimse tervise keskus ja Pärnu lasteküla.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles