Jaanus Männik: Pidurdagem ühtesulandamine!

Jaanus Männik
, Surju vallavanem
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaanus Männik.
Jaanus Männik. Foto: PP

Aafrika ja Aasia ülerahvastatus, ususõjad ja nälg on allaheitlikus ja heast elust teo- ja otsustusvõimetuks muutuvas Euroopas tekitanud juhitamatu, pidurdamatu ja ümberkultuuristava immigratsioonilaine.

Muidugi on Euroopa tippheaoluga riikidesse pürgiva rahvamassi seas kümneid või sadu tuhandeid pagulasstaatuse vajajaid. Muidugi peame neid aitama. Miljonite inimeste üle Vahemere smugeldamine ilmselgete maffiastruktuuride poolt tuleb Aafrika rannikul siiski ruttu peatada. Pole ju ometi võimalik, et Euroopa õigusriigid tunnistavad oma allajäämist Euroopa ja Aafrika kuritegelikele inimkaubitsejatele.

Telepildid Lõuna-Euroopasse jõudnutest, kes otse, häälekalt ja vägivaldselt piire murdes Saksamaale ja Austriasse pürivad, tekitavad muu hulgas küsimuse, miks need kümned tuhanded täisjõus noored mehed oma koduriikides korda ei loo. Ja kui palju on nende hulgas argpüksidest desertööre või islami terroriste? On nad kõik ikka elulistel põhjustel ISISe kõrilõikajatele alla andnud?

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles