Juhtkiri: Valitsuskabineti uus tapeet

Arvamustoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Postimees.
Pärnu Postimees. Foto: PP

Sotsiaaldemokraatliku Erakonna juhatus otsustas välja vahetada kõik oma ministrid, välja arvatud kultuuriminister Indrek Saar, nimetades ettevõtlusministri kandidaadiks Liisa Oviiri, kaitseministri kandidaadiks Hannes Hanso ja tervise- ja tööministri kandidaadiks partei esimehe Jevgeni Ossinovski. Otsus viib juba varem lahkumisotsuse teinud Urve Palo kõrval valitsusest Sven Mikseri ja Rannar Vassiljevi.

Niisiis, vaevalt jõudsid ministrikohad ja neid täitvate inimeste nimed selgeks saada – mõni kodanik saab nende olemasolust ehk teada alles nüüd –, kui juba toimub vahetus. Õnneks jäävad valitsuse koosseisu jätkuvalt ettevõtlusminister ja tervise- ja tööminister, andes lootust, et millalgi adume senisest märksa täpsemalt, milleks need kohad üldse loodi. Arvestamata põhjust koalitsioonipartnerite vahel võimalikult palju ministrikohti jagada.

Sotsiaaldemokraatide puhul kõneldakse palju lõhest ja eriarvamustest, mis on pannud oletama, et nad lahkuvad võimuliidust. Seekord ei lahkutud, võimusõbrad praegu võitsid, aga muudatused paistsid vajalikud. Eriti selles suhtes, et nüüd peaks valitsusse saama sotside praegune esimees Ossinovski.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles