Riik uuendas korratusest teatamise nutirakendust

Pärnu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rakendus sai endale ka keskse veebilehe anna-teada.ee, mille kaudu on võimalik jälgida või edastada teavitusi veebis.
Rakendus sai endale ka keskse veebilehe anna-teada.ee, mille kaudu on võimalik jälgida või edastada teavitusi veebis. Foto: Kuvatõmmis

Rahandusministeeriumi ja maanteeameti ühisel jõul uuenes nutirakendus "Anna teada", mille abiga saab omavalitsust või maanteeametit teavitada sellistest heakorramuredest, nagu näiteks teeaugud või metsaalune prügi.

Uuendatud rakendus suudab eristada riigimaanteedele märgitud probleemiteavitused teistest ja edastada need automaatselt maanteeametile. Rakendus sai endale keskse veebilehe anna-teada.ee, mille kaudu on võimalik jälgida või edastada teavitusi veebis.

Nagu ütles riigihalduse minister Arto Aas, saavad inimesed rakenduse kaudu teatada lahtisest kaevukaanest, prügihunnikust, tänavaaugust või muust heakorraprobleemist, mis lahendamist vajab. Teavitaja ei pea nuputama, kellele info saata või millises omavalitsuses probleem on.

"Soovime, et inimestel oleks lihtne heakorraprobleemist teatada ja omavalitsused või maanteeamet saaksid võimalikult täpset informatsiooni kiirelt reageerimist vajavate probleemide kohta. Kutsun omavalitsusi üles aktiivselt inimeste saadetud teavitustega tegelema," lisas minister.

Septembrist saadab rakendus riigimaanteid puudutavad teavitused otse maanteeametile. "Kui inimene näeb ohtlikku teeauku, kinnituisanud teed, mahasõidetud liiklusmärki, teele kukkunud puud, hukkunud väikeulukit või sõidukite koormast pudenenud materjali, saab ta sellekohase info rakendusse sisestada. Tänu positsioneerimisele saame kiiresti probleemse kohani jõuda ja murele lahenduse leida," selgitas maanteeameti maanteeinfo teenusejuht Siim Jaksi.

Teate saanud asutusel tekkis võimalus saatjat teavitada probleemi lahendamisest ja lisada tagasisidet andes vajadusel kommentaar. Peale Androidi ja Apple iOSi operatsioonisüsteemiga nutiseadmete saab rakendust alla laadida Windowsi nutitelefonidele. Inimesed on nutirakenduse hästi vastu võtnud: infot heakorravigadest saadetakse iga päev, ainuüksi selle aasta jooksul on tulnud umbes 700 teadet ja rakendust on alla laetud üle 6000 korral.

"Anna teada" võimaldab kirjeldada heakorramuret ja lisada sellest foto. Samuti suudab rakendus määrata GPSi koordinaatide abiga probleemkoha ja edastada selle kas maanteeameti või omavalitsuse infopostkasti. Rakenduse veebikaardilt saab vaadata ülejäänud kasutajate lisatud probleeme. Teavitaja näeb kaardil oleva rohelise või punase märgi järgi, kas vihjet on juba käsitletud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles