Maamaksuvabastust saab taotleda novembrist

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Pärnu linnavolikogu 21. oktoobri otsuse kohaselt jäävad Pärnus maamaksust vabastamise määrad endiseks, maamaksust vabastamise kohta saab linnavalitusele avaldusi esitada 1. novembrist.

Isikud, kes on varem maksuvabastuse avalduse esitanud ning tema andmetes ja omandis midagi muutunud ei ole, uut avaldust esitama ei pea.

Vastavalt kehtivale maamaksust vabastamise korrale saab osalist maamaksuvabastust rahvastikuregistri andmetel Pärnu linnas elav riikliku pensionikindlustuse alusel pensioni saaja ja represseeritu ning represseerituga võrdsustatud isik okupatsioonirežiimide poolt represseeritud isiku seaduse mõistes tema omandis või kasutuses olevalt 0,1 ha elamumaalt.

Maksuvabastuse taotleja ei tohi kasutusõiguse alusel saada rendi- või üüritulu.

Pärnu linnavolikogu 21. oktoobri otsusega kehtestati 2011. aastal Pärnu linnas riikliku pensionikindlustuse seaduse alusel pensioni saajale maamaksust vabastamise määraks ühe maksuvabastuse saaja kohta 30 protsenti maamaksu summast ning represseeritule ja represseerituga võrdsustatud isikule maamaksust vabastamise määraks ühe maksuvabastuse saaja kohta 50 protsenti maamaksu summast.

Avaldust maamaksust vabastamise kohta saab täita 1. novembrist 2. detsembrini Pärnu linnavalitsuses. Avalduse täitmiseks tuleb kaasa võtta isikutunnistus ja pensioni- või represseeritu tunnistus.

Kui on soov täita blankett ise, saab avalduse blanketi vormi internetist Pärnu linna koduleheküljelt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles