Koongas tuleb kahe maja asemele haljasala

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koonga külas lammutatakse kaks kolhoosi ajal ehitatud varisemisohtlikku kortermaja, nende asemele rajatakse haljasala.
Koonga külas lammutatakse kaks kolhoosi ajal ehitatud varisemisohtlikku kortermaja, nende asemele rajatakse haljasala. Foto: Urmas Luik

Koonga külas lammutatakse septembri lõpuks KredExi toetusega kaks kaheksa korteriga korrusmaja, mille asemele tuleb haljasala. Lammustööd lähevad maksma ümmarguselt 21 000 eurot.

Üks lammutatav kahekorruseline maja ehitati 240 elanikuga keskasulasse 1974 ja teine kaks aastat hiljem, et Soontagana kolhoosi spetsialistid saaksid kõigi mugavustega korterid. Riigikorra vahetumine ja inimeste kiirenev äraminek maalt viis selleni, et üle 15 aasta on need kaks maja olnud tühjad, vee-, elektri-, kütte- ja kanalisatsioonisüsteemid on amortiseerunud. Hooned on räämas, rõdu piirded mitmel pool alla varisenud või varisemisohtlikud.

“Kui küsida, kas neid oleks olnud võimalik elamiskõlblikuks remontida, siis jah, kindlasti oleks, kuid see ei oleks olnud majanduslikult otstarbekas,“ tõdes Koonga vallavanem Mikk Pikkmets. „See oleks läinud väga palju maksma, kuid mis veel olulisem – sinna ei oleks olnud elanikke.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles