Pärnu perearstikeskuse tööd hõlbustab uus röntgeniaparaat

Urmas Hännile
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
OÜ Kesklinna Tervisekeskuse radioloogiaõdede Enna Kalda (esiplaanil) ja Anu Paali ja radioloogi Endel Lohu töö muudab uus röntgeniaparaat tublisti lihtsamaks ja kiiremaks.
OÜ Kesklinna Tervisekeskuse radioloogiaõdede Enna Kalda (esiplaanil) ja Anu Paali ja radioloogi Endel Lohu töö muudab uus röntgeniaparaat tublisti lihtsamaks ja kiiremaks. Foto: Urmas Luik

Pärnu perearstikeskus soetas uue röntgeniaparaadi, tänu millele näevad ülesvõtteid nüüd tohtrid mujal riigis ja väheneb patsientide kiirguskoormus, samuti saab kõik analüüsiks vajalikud proovid anda kohapeal.

Ajakohase röntgeniaparaadi soetamine tõi Pärnu perearstikeskuse selleski valdkonnas 21. sajandisse, sest vana seade pärines eelmisest millenniumist ehk aastast 1997.

„Olime ka siis riigis ühes paremas olukorras, aga aeg läheb ja me vananeme koos sellega,“ tõdes OÜ Kesklinna Tervisekeskuse juhataja Jaan Lemendik. „Nüüd oleme teistele jälle järele hüpanud, sest sellel tasemel röntgeniaparaati mujal riigis praegu polegi, see tuli Ameerikas tehasest välja alles märtsis.“

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles