Tõde sadamatee süvendamisest esitatakse jaanuaris

Tõnu Kann
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kui Pärnu sadama laevatee süvendamine läbi saab, kavandatakse järgmist kolmekümne aasta pärast, kinnitab sadama juhtkond.
Kui Pärnu sadama laevatee süvendamine läbi saab, kavandatakse järgmist kolmekümne aasta pärast, kinnitab sadama juhtkond. Foto: Erakogu

Pärnu sadama laevatee süvendamine on ärritanud Pärnu lahes töötavaid kutselisi kalureid, kes kaebavad, et koos merepõhja kaadamisega on laht muutunud häguseks ja kalapüünised kattuvad savise mudaga.

“Mõrrad, karja- ja juhtaiad kattuvad kiiresti halli mudase settekihiga,” kirjeldas anonüümseks jääda soovinud kalur oma tööd Pärnu lahe rannikumeres. “Kala oli mõrdades vaid esimesel nõudmisel pärast mõrdade püügile asetamist, seevastu kümme päeva hiljem olid mõrrad mattunud savitaolisse massi, nii et need vajusid kuni meetri allapoole veepinda, kalasaaki polnud ja mõrrad tuli puhastamiseks kaldale tuua.”

Kalur tahtis teada, kas Pärnu sadama laevatee süvendamiseks on tehtud keskkonnamõjude hindamine ja arutletud kaadamise võimalike tagajärgede üle kalamajandusele ning vee-elustikule.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles