Talu pidav perearst tunneb ennast nagu merehädaline

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koonga perearstikeskuses uurivad perearst Helle Vambola (vasakul) ja pereõde Eve Käär arvutist saabunud kirju.
Koonga perearstikeskuses uurivad perearst Helle Vambola (vasakul) ja pereõde Eve Käär arvutist saabunud kirju. Foto: Urmas Luik

“Arutasime mehega, et oleme nagu merehädalised: mõlemal on lauatükk kõhu all, hoiame sellest kõvasti kinni, lained käivad aeg-ajalt üle pea, matavad hinge ja kallast ei paista kuskilt,” kõlab üle puhketoa Koonga perearsti Helle Vambola hääl.

Kohalike suus Piiri Helle on kauaaegne perearst, lüpsikarja ja lihaveiseid kasvatava Nedremaa-Piiri talu perenaine, kes tunneb maaelu läbi ja lõhki ning kohalikke pikemalt kui põlvkonna jagu. Kolme lapse emast tohtril on hea meel, et üks tütardest õpib meditsiini.

Piim on olnud talu tuluallikas, aga aastapäevad on tootmine madalate kokkuostuhindade tõttu miinust tiksunud, käinud üle kolmandiku alla omahinna, ja perearste ootab reform, mis toimiva süsteemi jalgadelt pea peale tõstab.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles