Galerii: Pronksised sõudjad tulid kodurahva ette

Enn Hallik
, sporditoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Laupäeval Prantsusmaal Aiguebelette’i järvel sõudmise maailmameistrivõistlustel meeste paarisaeruneljasel paadil pronksmedali võitnud Kaspar Taimsoo, Tõnu Endrekson, Allar Raja ja Andrei Jämsä ning nende treener Matti Killing kohtusid täna pärastlõunal Port Arturi kaubanduskeskuse aatriumis toetajate ja pöidlahoidjatega.

Enne veel, kui kõnesid pidama hakati, ilmnes päris palju neid linnakodanikke, kes soovisid läinud nädalaga Rio de Janeiro olümpial Eesti üheks reaalsemaks medalilootuseks tõusnud sõudjatel kätt suruda ja oma poistega tera spordijuttu ajada. Ei olnud neist keegi kade, nii Andrei, Kaspari, Allari kui Tõnuga, Mattist rääkimata, sai igaüks jutule.

Siis otsisid sangarid medalid taskust kaela ja hakkasid kõnesid kuulama. Oma kommentaar juhtunule oli öelda Eesti sõudeliidu peasekretäril Robert Välil ja tänu pinginaaber Mihkel Klementsovi utsitusele juba mitukümmend aastat tagasi Jüri Jaansonile paati ostes sõudesporti toetama hakanud Port Artur Grupi pealikul Viljo Vetikul. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles