Kirikus kõlavad Gregoriuse koraalid

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tuuliki Jürjo.
Tuuliki Jürjo. Foto: Pärnu Ooper

Laupäeval, 12. sptembril esitavad ansambel In unison ja organist Tuuliki Jürjo Pärnu Eliisabeti kirikus Jumalaema Mariale pühendatud kavas Gregoriuse koraale ja Scheidti, Pachelbeli ja Bachi Maarja-teemalist loomingut. Kontserdil kõlab ka Jürjo orelitsükkel "Laudate virginem" autori esituses.

Viljandis tegutseva ansambli In unison liikmeid ühendab armastus Gregoriuse koraali ja psalmilaulu vastu. Ansambel esineb regulaarselt jumalateenistustel Viljandi Jaani kirikus.

Kirikumuusik, helilooja ja organist Tuuliki Jürjo on tuntud kui aktiivne kontserdikorraldaja: EELK kirikumuusika liidu juhatuse esimehe ja Narva Kontserdi produtsendina korraldab ta vaimuliku muusika kontserte kogu Eestis. Heliloojana on Jürjo kirjutanud põhiliselt koori- ja orelimuusikat ja organistina esinenud peale Eesti Soomes, Venemaal ja Leedus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles