Juhtkiri: Tubli Pärnu Vesi

Arvamustoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Postimees.
Pärnu Postimees. Foto: PP

Tänases Pärnu Postimehes annab aktsiaseltsi Pärnu Vesi juht Leho Võrk pikemas usutluses küllaltki põhjaliku ülevaate ühe linlastele olulisema linnaettevõtte töövõitudest. Kui meil oleks Pärnu Vee viimaste aastate tegevusele palju ette heita, kasutanuks eelmises lauses iroonilisi jutumärke – “töövõidud”. Aga – ja mitte selle pärast, et juht ise oma ettevõtte töötulemusi kiidab, – Pärnu Vesi on tõesti ära teinud suure töö, et pea kogu linn oleks kaetud vee- ja kanalisatsioonivõrguga, et kraanidest voolaks puhas joogivesi ja tänavaid kataks värske asfalt.

Pärnu linna suutlikkus ise kõiki pea- ja kõrvaltänavaid remontida ei ole kõneväärt, investeeringuid sellesse on tehtud pigem vähe, mistõttu ongi hea, et Pärnu Vee abiga saab linn “kaks ühes”: uued torud ja uue teekatte. Euroopa ühtekuuluvusfondi raha, mida Pärnu tänavatesse ja nende alla on linlaste hüvanguks maetud, saab lugeda mitmetes miljonites eurodes. Nii et kui mõne probleemi puhul räägitakse, et Euroopa Liit ei toimi, siis nende näidete varal võib öelda, et toimib küll, kui asja õigesti aetakse.

Kõik tööd, mis linlaste tavapärast elurütmi häirivad, toovad alati kaasa väga palju kriitikat, kuid viimatised kaevamised ja asfaltimised Räämal ei ole pahastel häältel kõlada lasknud. Loodetavasti näitab see ühelt poolt elanike mõistvust, et ebamugavused tipnevad parema elukvaliteediga. Teisalt on Pärnu Vesigi kunagistest apsakatest õppust võtnud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles