Juhtkiri: Väärikad väärikalt väärikad

Arvamustoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Postimees.
Pärnu Postimees. Foto: PP

Homme tähistatakse Eestis kuuendat korda vanavanemate päeva. Esimest korda pöörati siinmail vanavanematele eraldi päevaga tähelepanu 2010. aastal. Siis sõnas toonane peaminister Andrus Ansip, et loodetavasti aitab eraldi päev veel kõrgemalt hinnata vanavanemate rolli peres.

Traditsioonile sai sellega algus tehtud ja kuigi iga aasta septembri teine pühapäev on nimeliselt pühendatud justkui ainult vanavanematele, laieneb see õigupoolest kõigile, kes väärikasse vanusesse jõudnud. Pealegi leidub palju neid vanavanemaid, kel pensioniikka jõudmiseni tuleb veel tublisti aastaid tööd teha.

Pärnu Postimehel on hea meel, et kaduma hakkab stereotüüpne pilt vanakestest, kes elus kaasa ei löö ja oma kodus või mõnes hoolekandeasutuses tuimalt päevi surma poole veeretavad. Ajaga kaasas käiv eakas või siis väärikas, nagu on kombeks öelda, paistab teinekord silma palju suurema aktiivsusega kui mõni tublisti noorem ilmakodanik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles