Lapse muusikakasvatusega tasub vaeva näha

Karin Klaus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Katri Iilase arvates on väikelapseeas just õige aeg lapse muusikalise arendamisega tegelda. Iilase magistritööga saab tutvuda Pärnu keskraamatukogu muusikaosakonnas.
Katri Iilase arvates on väikelapseeas just õige aeg lapse muusikalise arendamisega tegelda. Iilase magistritööga saab tutvuda Pärnu keskraamatukogu muusikaosakonnas. Foto: Ants Liigus

Paljud beebi- ja mängukoolid pakuvad põnnidele võimalust muusikamaailmaga   tutvust teha. Kuidas mängukooli valida ja millele tunde külastades tähelepanu pöörata?

Pärnu muusikaõpetaja Katri Iilane tundis huvi, kuidas muusikat väikesele inimesele tema elutee alguses õpetada, ja tegi sel teemal uurimuse. Peale Eesti muusika- ja teatriakadeemia koolimuusika erialal kirjutatud magistritöö “Muusikalised tegevused Pärnu väikelaste laulu- ja mängukoolides” ühendas Iilane teooria praktikaga ja töötas aasta jooksul mängukoolis õpetajana.

Töö kirjutamisel ja koolide võrdlemisel võttis magistrant aluseks teaduses aktsepteeritud seisukohad väikelapse arengu suhtes ja Eesti ühe staažikama väikelaste muusikaõpetaja Ave Kumpase õpetamise põhimõtted.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles