Pöialpoisid pidutsesid nädal aega jutti

, Pöialpoisi lasteaia vanemaõpetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Poialpoisi lasteaia sünnipäev.
Poialpoisi lasteaia sünnipäev. Foto: Erakogu

"Meie lasteaed sai kolmekümne viie aastaseks," teab iga laps Pärnu lasteaiast Pöialpoiss. Ja kogu lasteaiapere näitab kätega kümmet-kümmet-kümmet ja viit sõrme.

Lubadused terveks sünnipäevanädalaks sai pandud laulu sisse:

"Pidu hakkab, pidu hakkab, Pöialpoisi pere. Esmaspäeval kokku saame – see on väga tore. / Pidu hakkab, pidu hakkab, Pöialpoisi pere. Teisipäeval torti sööme – see on väga tore. / Pidu hakkab, pidu hakkab, Pöialpoisi pere. Kolmapäeval sporti teeme – see on väga tore. / Pidu hakkab, pidu hakkab, Pöialpoisi pere. Neljapäeval ujulas me jälle kokku saame. / Pidu hakkab, pidu hakkab, Pöialpoisi pere. Reedel karnevali teeme – see on väga tore."

Nii läkski!

Esmaspäeval kogunesid suured ja väikesed pöialpoisid lasteaia sisehoovi, kus iga rühma lapsed ja õpetajad tutvustasid laulu või luuletuse abil oma igapäevaseid tegemisi. Nagu peole kohane, lõppes kogunemine tralli ja maiustustega.

Teisipäevaks planeeritud tordisöömisele eelnes pidulik hommik lasteaia saalis. Loomulikult kingitustega – igal rühmal on nüüd oma lasteaia kalender ja lipuke. Kalendri valmimisele aitasid kaasa kõik: majas on kaksteist rühma pöialpoisse ja nii saigi iga rühm endale kaunistamiseks ühe kuu. Hommik lõppes sünnipäevalaulude ja diskoga.

Kolmapäev kujunes tõeliseks spordipühaks. Piduliku lindilõikamisega avati meie lasteaia staadioni esimene järk. Seejärel said lapsed oma oskused proovile panna – avatud oli üheksa liikumispesa. Sportlased said lüüa palli päris jalgpalliväravasse, hüpata päris hoovõturajalt kaugust. Võis joosta üle päris tõkete. Tänu ilusale ilmale jõudsid kõik pöialpoisid pesad läbitud just tervisliku õunaampsu ajaks.

Neljapäeval ootas sünnipäevalisi ujulas teadlasepere. Õpetajad-lapsed imestasid võlutikkude ja pipratrikkide üle, proovisid tõsta pudelit kõrrega ja «kaevandada» merekivikesi. Õhupalli-knopka keskuses tõdeti, et sõprusel on suur jõud. Kõige suuremat elevust tekitasid võlukeskuse pudeli «siristamine» ja noolte suunamuutuse mustkunst.

Reedese päeva karneval tõi lasteaia saali  kümneid ämblikmehi ja printsesse, väikesi ja suuri loomi, võlureid ja mereröövleid. Kui end oli tutvustatud, võis marsiga nädala lõpupeo algust tähistada. Eri tegelasrühmad said isekeskiski mängida. Stopptants oli meeleolukas lõpp sellelegi päevale.

Lõpulooks lauldud «Pidu lõpeb, pidu lõpeb, Pöialpoisi pere» oli kurvapoolnegi. Usume, et sünnipäevanädal uue õppeaasta alguses innustas tegijaid ja osavõtjaid. Palju õnne, suured ja väikesed pöialpoisid!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles