Bussitäied kujusid ja kiiksuga keraamika

Karin Klaus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Külastaja liigub saalis kujude vahel nagu labürindis, teiste hulgas leiab sealt Mare Mikofi marmorist ja pronksist Jaak Soansi büsti (1983) ja Ellen Kolgi kipsist skulptuuri “Muusa lahkumine” (1983).
Külastaja liigub saalis kujude vahel nagu labürindis, teiste hulgas leiab sealt Mare Mikofi marmorist ja pronksist Jaak Soansi büsti (1983) ja Ellen Kolgi kipsist skulptuuri “Muusa lahkumine” (1983). Foto: Ants Liigus

Lehmakeeled, lille õietolmuterad, lestakalad ja buda munkade mandalad – kõik see on inspireerinud keraamikuid, kelle töid saab näha uue kunsti muuseumis avatud Eesti keraamikute liidu aastanäitusel.

Üllatused ei lõpe samas eksponeeritud Eesti kujurite ühenduse aastanäituselgi, kus kohtab Vana Toomast, kuldset Matti Miliust, kontskingades hõbedast Hämarikku, pronksist taksikoeri, sõbralikke lõvisid ja punast draakonit.

Kuigi kolm saali on keraamikute ja skulptorite vahel ära jagatud, saavad ühes saalis kokku mõlema kunstiala esindajad ja näitusekülastajad võivad ise nuputada, millised tööd on keraamikute, millised kujurite tehtud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles