Elu tee külvab surma

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Ants Liigus

Eile võis Pärnumaal Valgeranda suunduval Elu teel näha hulganisti autorataste all otsa leidnud nastikuid. Talvitumispaikade otsimise tõttu liikvele läinud roomajaid võib aga Pärnu lahe ääres näha rohkesti mujalgi. Õnneks enamasti elavaid isendeid.

Pärnu minizoo eestvedaja Peeter Põldsami selgituse kohaselt on nastikute aktiivsuse suurenemine sügisel tavapärane, sest roomajad lähevad suvistest elupaikadest liikvele, et talvitumiskohti leida. “Enamasti leiavad nastikud sellise koha risu- või kivihunniku all maa sees,” rääkis Põldsam. “Tähtis on, et selles kohas ei lange temperatuur alla null kraadi.”

Põldsami jutu järgi pole harvad juhtumid, kui nastikud poevad talvituma elumaja alla. Kui sügise edenedes kütma hakatakse, võivad nad tuppa pugeda. “Olen mitmel korral majast nastikuid ära viimas käinud,” lisas ta. Selliseid insidente juhtuvat tihedamini just linnades, kus maju palju ja risuhunnikuid vähe.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles