Diana Ingerainen: Ministrid tulevad ja lähevad, Eesti perearstide selts jääb

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
“Peame olema tänapäevased ja tõenduspõhised, samal ajal inimesekesksed, tegutsema patsiendi nimel,” rääkis Eesti perearstide seltsi juhatuse esimees Diana Ingerainen enne Balti perearstide konverentsi avamist.
“Peame olema tänapäevased ja tõenduspõhised, samal ajal inimesekesksed, tegutsema patsiendi nimel,” rääkis Eesti perearstide seltsi juhatuse esimees Diana Ingerainen enne Balti perearstide konverentsi avamist. Foto: Liis Treimann / Postimees

Eesti meditsiinimaastikku on tabanud nagu maavärin pärast augustis jõustunud määrust, mis andis rohelise tule esmatasandi tervishoiukeskuste ajakohastamisele.

Euroopa Liidu rahapajast saadav 85,2 miljonit eurot on raha, mis riigil mööda külgi maha ei jookse, kuid tekitab juba ette hirmu, kas tervishoiukeskuste moderniseerimise tuhinas jäävad esiplaanile patsiendi huvid või kaugeneb tohtri jutule saamise võimalus väljaspool linnapiire veel.

Pärnu konserdimajas toimus läinud nädalal Balti perearstide kahepäevane konverents, mille 360 osaleja arutelu keskmes olidki muudatused esmatasandi arstiabis. Avaettekandega “Tervisekeskused – vajaduspõhisus Eesti eri piirkondades” esines Eesti perearstide seltsi juhatuse esimees Diana Ingerainen.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles