Põllumehed kostitasid ministrit vilekooriga

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaua aega Pärnumaalgi tegutsenud Ande Arula sõitis Toompeale meelt avaldama traktorikabiinis.
Kaua aega Pärnumaalgi tegutsenud Ande Arula sõitis Toompeale meelt avaldama traktorikabiinis. Foto: Sander Ilvest / Postimees

Eile traktoritega Tallinna Toompeale meelt avaldama sõitnud põllumehed ja -naised väljendasid oma muret Eesti põllumajanduse tuleviku pärast ja leidsid, et riigi kohese abita hävib paljude maainimeste elutöö.

Eelkõige on meie toidulaua eest hoolitsejad mures piima hinna languse tõttu väheneva veisekarja ja seakatku tagajärjel kriisi sattunud seakasvatuse pärast. Kuid põllumeestele teeb meelehärmi hulga rohkem probleeme.

Eile oma autokastis dekoratiivset lehma Toompeale sõidutanud Nedremaa-Piiri talu peremees Toomas Moppel märkis, et kuigi meeleolud olid protestiüritusel ärevad, oli hea tunda üksteise toetust. “Enamasti olid mehed väga viisakad ja rahulikud. Vaid siis, kui maaeluminister (Urmas Kruuse, toim) pukki tõusis, kõlas kõva vilekoor,” kirjeldas piimandusega tegelev talupidaja Moppel Toompeal toimunut. “Tema peale oldi ikka väga pahased.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles