Eesti suurim ravispaa hakkas ise elektrit tootma

Anu Villmann
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Praegu toodavad ravispaahotelli Tervis katusel säravad päikesepaneelid vaid ühe protsendi maja elektrivajadusest. Algus on aga tehtud ja kui süsteem end õigustab, kavatseb Tervist ja Tervise Paradiisi juhtiv Jaan Ratnik taastuvenergia kasutamist laiendada.
Praegu toodavad ravispaahotelli Tervis katusel säravad päikesepaneelid vaid ühe protsendi maja elektrivajadusest. Algus on aga tehtud ja kui süsteem end õigustab, kavatseb Tervist ja Tervise Paradiisi juhtiv Jaan Ratnik taastuvenergia kasutamist laiendada. Foto: Urmas Luik

Kui Tervist ja Tervise Paradiisi juhtiv Jaan Ratnik luges Pärnu Postimehest lugu Pärnusse rajatud päikesel töötavast elektrijaamast, otsustas spaajuht, et Tervise ravi-spaahotellilgi on aeg taastuvenergiat kasutama hakata.

Esiti muidugi väga tagasihoidlikus mahus, kuna Tervise kompleks on tohutu ja neelab energiat rohkem kui mõni Eesti alev.

Algus on aga tehtud, sest äsja alustas ravispaahotelli katusel tööd 193 päikesepaneeliga elektrijaam. Kui uus süsteem on efektiivne ja töökindel, tahab ettevõte päikeseelektrijaama laiendada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles