Mürakarukool alustab hooaega

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu keskraamatukogus avab taas uksed mürakarukool.
Pärnu keskraamatukogus avab taas uksed mürakarukool. Foto: Pärnu keskraamatukogu

Järgmisel kolmapäeval, 23. septembril avab Pärnu keskraamatukogus taas uksed Mürakarukool. Samal päeval jõuab kohale uus särav aastaaeg: sügis.

Koos õpetaja Katrin Hildunen-Alvelaga võetakse keskraamatukogu saalis ette maailma tähtsaim töö: mängimine. Mürakarukool ootab seda tegema kõiki pooleteist kuni nelja aasta vanuseid poisse-tüdrukuid koos oma vanemate, vanavanemate ja hoidjatega, vahendas keskraamatukogu lasteteeninduse peaspetsialist Signe Peeker.

Et mängimises meistriks saada, tuleb appi võtta pillid, viisijupid, riimis ja riimita sõnad, tantsusammud, isegi niisama segi-läbikõndimine, pehmed padjad, tammetõrud.

Mürakarukooli laps võib olla vaikse loomuga avastaja või särtsakas tegutseja, igaüks saab õppida omas rütmis. Meelde jääb rohkem, kui emad-isad arvata julgevad. Kogu tarkust ei saa ju kohe ette näidata. Küll ajapikku jõuab, kevadpeo ajaks kohe kindlasti.

Veel ootab pisipõnne saalis raamatukorv, kust oma maitse järgi vaatamist valida. Lasteosakonnas on aabitsanäitus, lugemislaev Roosi Ruudi ja muudki põnevat.

Mürakarukoolis õppemaksu pole. Kaasa tasuks võtta vaid vahetusjalatsid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles