Juhtkiri: Kogu võim PÜTKile

Arvamustoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Postimees.
Pärnu Postimees. Foto: PP

Kuigi leidub piisavalt veebilehti ja mobiilirakendusi, mis annavad parimal juhul isegi reaalajas ülevaate linna- ja maakonnaliinidel sõitvate busside väljumisest, pole veel kadunud vajadus paberile trükitud teabe järele. Interaktiivseid lahendusi on kahtlemata vaja ja enamikku neist annab väga mugavalt kasutada, kuid teinekord pole bussisõitja selles osas kõige nutikam, või on muidu nutikas küll, aga telefoniaku on tühi, ometi tahaks bussiga sõita.

Tänane Pärnu Postimees järeldab sellest, milline pilt avaneb Pärnumaa bussipeatustes, et Pärnumaa vapikaru punastab, sest selle sümbolmärgisega info ei ole ligemale viiendikus ehk 230 bussipeatuses 1100st nõuetekohaselt väljas. Tõepoolest, selline seis on päris häbiväärne ja jõuetult käsi laiutada pole kellelgi õigust. Infotahvleid ja -torusid lõhutakse? Jah, tuleb ette, aga kui lõhutakse, tuleb lõhutu parandada, midagi pole parata.

Vastust küsimusele, kuidas seda esmapilgul väikest, kuid ometi omajagu olulist probleemi lahendada, pole vaja kaugelt otsida. Kõige õigem oleks anda kõik bussiinfosse puutuv korraldada Pärnumaa ühistranspordikeskusele (PÜTK), kas või sel põhjusel, et siis on konkreetselt teada, kelle poole kaebuste või, miks mitte, kiitustega pöörduda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles