Vapikaru punastab infotorus

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peatuses saab sõitja infotoru keerutades teada, mis kellaajal ja millise ettevõtte buss sealt väljub ja millal sihtkohta jõuab.
Peatuses saab sõitja infotoru keerutades teada, mis kellaajal ja millise ettevõtte buss sealt väljub ja millal sihtkohta jõuab. Foto: Urmas Luik

Pärnumaa vapikaru punastab, sest selle sümbolmärgisega info ei ole ligi viiendikus ehk 230 bussipeatuses 1100st nõuetekohaselt väljas, olukorra parendamiseks plaanib Pärnumaa ühistranspordikeskus (PÜTK) ohjad enda kätte võtta.

Kuus aastat tagasi hea ja eesrindliku mõttena läbipaistvast klaasist infotorude kasutuselevõtmine bussipeatuse viitade küljes on oma aja ära elanud, selle süsteemiga pole rahul vedajad, sõitjad ega liinide tellija.

Liinide tellijat, maavalitsust, nörritab infotorude lõhkumine. Vedajad aga ei võta vedu avaliku teenindamise lepingust, mille järgi nemad peavad vahetama kellaaegade väljatrükke. Sõitjad nurisevad, et info ei vasta tegelikkusele. Nii näiteks oli Tihemetsast Pärnu poole liikudes 14. septembrini infotorudes kaugliini kellaaeg, kuigi GoBus oli selle õhtuse liini sulgenud juba 16. augustist. PÜTKi sekkumise järel pole fantoombussi väljumise ja sihtkohta jõudmise aega enam infotorus, GoBus vahetas infotorudes teabe välja täies tükkis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles