Varbla kooli lapsed õppisid suud siniseks

, Varbla kooli õpetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

"Meeldisid teatejooks, ringkäik, lindude nimede meelde jätmine, matemaatikaülesanded, materjalide otsimine, meisterdamine," arvas üks Varbla kooli õpilane õuesõppepäeva kohta.

"Meile meeldis see, et sai metsas jalutada ja et siin oli allikas. Kunstitund oli samuti hea ja loodusõpetus oli ka vahva," jagas oma muljeid teine.

"Meeldisid jooksmine, looduses tundide tegemine, söök, meisterdamine, allikal käimine, matkarada, matemaatikatunnis lahendastud massiülesanne, mustikad, kunstitund, särgivõistlus, käbisõda," luges üles kolmas.

Ja need on vaid osa õpilaste hinnangutest õuesõppepäeva lõpus.

10. septembril kolis kogu Varbla kooli pere Kolga looduskaitesealale. Tunniplaanis oli neli tundi: kunst ja käsitöö, kehaline kasvatus, loodusõpetus ning matemaatika.

Näiteks loodusõpetuse tunnis läbiti 1,5 kilomeetri pikkune looduse õpperada, mille käigus tutvuti loodust kahjustavate faktoritega ja õpiti tundma samblaid, samblikke ning seeni. Tunni lõpus tuli täita loodusega seotud loovülesandeid.

Kehalise kasvatuse tunnis korraldati lõbusaid teatevõistlusi. Matemaatikatunnis kaaluti käbisid, mõõdeti vahemaid jpm. Kunstitunnis valmistasid rühmad ühe looduslikust materjalist pildi ja seinakaunistuse.

Loomulikult sai kõikide tundide ajal mustikaid süüa ja allikal vett juua ning lõunasöök maitses metsas suurepäraselt.

"Kellel suu sinine ei ole, see bussi peale ei saa," hüüdis keegi asju kokku korjates. Küllap olid kõigil suud sinised, sest metsa ei jäetud kedagi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles