Lodja postijaam ärkab uinakust

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valgamaalt pärit ettevõtjad Aime Vilu ja Kunnar Kiis tahavad ajaloolise postijaama kogukonnaga aru pidades kasutusele võtta ja neil on selleks säravaid mõtteid.
Valgamaalt pärit ettevõtjad Aime Vilu ja Kunnar Kiis tahavad ajaloolise postijaama kogukonnaga aru pidades kasutusele võtta ja neil on selleks säravaid mõtteid. Foto: Urmas Luik

Kilingi-Nõmme gümnaasiumi õpilased kirjutavad luuletusi, mis on pühendatud Lodja 215 aasta vanusele postijaamale, esmaettekanded tulevad homme kell 12, mil ajaloolise hoone uinakust äratajad avavad huvilistele uksed ja arutavad, kuidas see koht taas elama panna.

“Lodja postijaama enda kasutusse saanud pererahvas käis meil koolis ja vestluses tekkiski mõte, et õpilased võiksid neile logo kujundada ja luuletusi kirjutada,” ütles Kilingi-Nõmme gümnaasiumi direktor Erli Aasamets, kelle arvates on tähtis, et õpilased huvituksid piirkonna ajaloost.

Aasamets oli Saarde vallavolikogu esimees ajal, mil riigilt saadud postijaama kasutamise üle palju aru peeti, kuid majandussurutis nullis kohalike entusiasmi. Nüüd andis vald Lodja postijaama rendile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles